Ik twijfel over het nut van veel verschillende medicijnen
Ja
Nee

ZORGZINE #4

E-health

Drie voordelen voor patiënten

We bankieren online, skypen met onze vrienden en kinderen, boeken een vlucht via internet … De zorg blijft hier in de praktijk ver bij achter. Gelukkig staan steeds meer artsen en therapeuten digitaal voor u klaar. Zij laten u profiteren van de laatste snufjes op het gebied van e-health. Dat levert veel op: gemak, kwaliteit én meer grip op uw gezondheid. Zo werkt het.

Gemak

lees meer

Gemak

Tussen 8.00 en 9.00 uur bellen om een afspraak te maken met je huisarts of om klokslag 14.00 uur bellen voor een uitslag. Vaak denk je er te laat aan, omdat het net spitsuur is thuis of op het werk. Ook een ochtend uittrekken voor een controle van enkele minuten is niet handig. Oplossingen:

agenda-p2

Kwaliteit en veiligheid

lees meer

Kwaliteit en veiligheid

Met allerlei handige hulpmiddelen meet u zelf gemakkelijk waarden als bloeddruk, bloedsuiker, hartslag en longcapaciteit. De gegevens gaan met één druk op de knop of automatisch naar een arts of verpleegkundige die u zo dagelijks volgt. Meer en betere controle, terwijl u minder vaak naar het ziekenhuis toe hoeft. Voorbeelden:

send-p

Grip op uw ziekte

lees meer

Grip op uw ziekte

Allerlei computerprogramma’s kunnen waarden (als bloeddruk, gewicht) omzetten in grafieken of nuttige adviezen. U ontdekt wanneer u extra moe bent en hoe dat komt. Of waardoor u zich depressief voelt. Instructies via filmpjes of een computerspel leren u zelf waarden meten en begrijpen en beter om te gaan met uw ziekte.

laptop-p