Ik twijfel over het nut van veel verschillende medicijnen
Ja
Nee

ZORGZINE #16

‘Gezonde’ apps

Moet ik naar de dokter?

lees meer

Op een plaatje drukt u op het ‘zieke’ lichaamsdeel. Daarna geeft u het soort klacht aan, en beantwoordt u vragen over uw klacht met ja of nee. Op basis daarvan ziet u of u (met spoed) naar de dokter of spoedeisende hulp moet. De app toont de dichtstbijzijnde huisartsenpost. Ook krijgt u adviezen voor zelfzorg.

Resultaat: inzicht in de ernst van uw klacht
Prijs: € 0,79
Privacy: anonieme verwerking.
Van: Huisartsenpost  Apeldoorn.

Foodzy, weet wat je eet

lees meer

Op Foodzy voert u in wat u eet en drinkt. U ziet gelijk hoeveel ‘bits’
(1 bit is 20 calorieën) u heeft ‘ingenomen’ en wat u die dag heeft verbrand. Door de app te koppelen aan een stappenteller wordt de uitkomst preciezer. Als u gezond eet, krijgt u badges en bereikt u een hoger ‘level’. U kunt ook gegevens delen en vergelijken met vrienden.

Resultaat: inzicht in uw eetgedrag.
Prijs: gratis voor basisversie, € 10,- per jaar voor extra’s (grafieken en dieet).
Privacy: u stelt in wie online meekijkt. Geen wachtwoord.
Van: onlinebureau, nu apart bedrijf Foodzy.

EHBO

lees meer

De EHBO-app geeft uitleg over wat u wel en niet moet doen bij allerlei grote en kleine ongelukken, van bewusteloosheid tot zonnesteek. U kunt nog apart zoeken op: ‘in het verkeer’, ‘kinderen’ en ‘sportletsel’. Daarnaast zijn er kaarten met AED-locaties (voor reanimatie) en EHBO-posten in de buurt. Zie de recensie.

Resultaat: instructie over het bieden van eerste hulp.
Prijs: gratis.
Privacy: u voert geen gegevens in.
Van: Rode Kruis.

Moves, stappenteller

lees meer

Moves (voor iPhone, binnenkort voor Android) geeft dagelijks een overzicht van hoeveel stappen u hebt gezet, hoeveel kilometer u hebt gelopen of gefietst en hoe lang u hebt bewogen. De app herkent lopen, rennen, fietsen en autorijden en laat ook de route zien. Voor een goed beeld moet u wel de smartphone bij u dragen. Lees onze recensie.

Resultaat: inzicht in beweegpatroon.
Prijs: gratis.
Privacy: geen wachtwoord.
Van: Fins bedrijf.

Vakantietolk

lees meer

De Vakantietolk vertaalt klachten, ziektes en lichaamsdelen in zeven talen (Europese talen plus Turks). De woorden staan in verschillende groepen (tijd, anatomie, klachten) op alfabet. Als u op de luidspreker drukt, worden de woorden uitgesproken. Lees verder onze recensie.

Resultaat: beter gesprek met buitenlandse arts.
Prijs: gratis.
Privacy: u voert geen gegevens in.
Van: Zorgverzekeraar VGZ.

Zorgassistent

lees meer

De Zorgassistent helpt u om een bezoek aan de arts voor te bereiden, het gesprek op te nemen en op het consult terug te kijken. U kunt informatie over ziektes opzoeken. In de agenda kunt u afspraken invullen plus vragen en gesprekspunten. De app heeft ook een pillenwekker. Lees de recensie.

Resultaat: goed voorbereid naar de dokter.
Prijs: gratis.
Privacy: geen wachtwoord.
Van: Interpolis (verzekeraar).