Ik twijfel over het nut van veel verschillende medicijnen
Ja
Nee

ZORGZINE #2

kiezen

De beste specialist?
Drie wegwijzers

Bij een operatie of behandeling willen patiënten vooral een deskundige en ervaren arts die werkt in een goed en schoon ziekenhuis. Maar hoe komt u erachter waar de meest ervaren specialist voor uw ziekte werkt of waar de wachttijd voor een onderzoek, behandeling of operatie het kortst is? En waar kunt u beter niet heengaan? Drie wegwijzers op internet.

Waardering patiënten

lees meer

Waardering patiënten

Op ZorgkaartNederland.nl vindt u rapportcijfers van patiënten voor zorgverleners. Onder alle beroepen treft u specialisten (cardiologen, internisten enzovoorts). Bovenaan staat de specialist met het hoogste cijfer op basis van de meeste en actuele waarderingen. U leest waarom patiënten een dokter waarderen. Zo kunt u beter kiezen!

Waardering

Kieswijzers patiënten-organisaties

lees meer

Kieswijzers patiëntenorganisaties

Patiëntenorganisaties maken ‘kieswijzers’ die u helpen een goede behandelaar te vinden. Voorbeelden zijn

Ziekenhuizen en behandelaars zijn beoordeeld op criteria die patiënten belangrijk vinden.

Kieswijzers

Kiesbeter.nl

lees meer

Kiesbeter.nl

Kiesbeter.nl is een site van de overheid. U vindt er informatie over kwaliteit en wachttijden. Per ziekenhuis kunt u een aandoening aanklikken. Daar staat dan bijvoorbeeld hoe vaak een operatie per jaar in dat ziekenhuis wordt verricht, hoe snel u een uitslag krijgt e.d. Deze informatie leveren ziekenhuizen aan. Ook vindt u scores van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Kiesbeter