Ik twijfel over het nut van veel verschillende medicijnen
Ja
Nee

ZORGZINE #10

Medische gegevens delen

Ga na of uw arts en apotheker meedoen.

lees meer

Huisartsen, waarnemend huisartsen (huisartsenposten), (ziekenhuis)apothekers en medisch specialisten kunnen aansluiten op het landelijk schakelpunt.

Als u toestemming wilt geven, moet u eerst weten of uw zorgverlener is aangesloten. U kunt dat hier nagaan. 

Wilt u uw medische gegevens laten delen? Geef dan toestemming.

lees meer

Per 1 januari 2013 kunnen zorgverleners uw medische informatie niet meer zonder uw toestemming delen via het landelijk schakelpunt. Ook niet als u hier in 2009 geen bezwaar tegen heeft gemaakt.
U kunt u uw arts en apotheker persoonlijk toestemming geven tijdens een bezoek of binnenkort via www.ikgeeftoestemming.nl

Vraag een afdruk of kopie van uw medische informatie.

lees meer

Wilt u precies weten welke medische informatie zorgverleners over u delen? Vraag dan een print of kopie van uw medicijngegevens bij uw apotheek en een samenvatting van uw dossier bij uw huisarts. Dan weet u precies welke informatie andere zorgverleners kunnen inzien. U heeft hier recht op volgens de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst.

In de toekomst kunt u uw gegevens zelf inzien op uw computer.

Houd bij wanneer nieuwe groepen zorgverleners aansluiten.

lees meer

Na 2013 kunnen nieuwe groepen zorgverleners, zoals de spoedeisende hulp (met uw toestemming) aansluiten. Via de nieuwsservice van VZVZ blijft u op de hoogte.

Als u wilt dat een groep zorgverleners uw informatie niet kan inzien, kunt u hen uitsluiten.

U kunt bepaalde informatie laten afschermen.

lees meer

Als u wilt dat bepaalde medische informatie niet zichtbaar is voor andere zorgverleners, dan kunt u uw huisarts of apotheker vragen om bepaalde gegevens uit uw dossier af te schermen. Andere zorgverleners kunnen deze gegevens niet inzien en zien niet dat er informatie is afgeschermd. Ook niet bij noodsituaties. 

Wilt u dat artsen overal uw gegevens kunnen inzien, regel dit dan zelf.

lees meer

Bent u regelmatig in het buitenland of vindt u het belangrijk om uw medische gegevens tijdens een vakantie bij de hand te hebben? Bijvoorbeeld omdat u een chronische ziekte heeft. Dan zijn er verschillende handige websites, apps en USB-sticks, zoals: