Ik twijfel over het nut van veel verschillende medicijnen
Ja
Nee

ZORGZINE #1

tandarts

Vrije prijzen.
Wat verandert er?

Tandartsen, mondhygiënisten, orthodontisten en tandtechnici bepalen vanaf 1 januari 2012 zelf hun prijzen voor controles en behandelingen. Tot nu toe waren de tarieven overal hetzelfde. Het kabinet wil met vrije prijzen stimuleren dat tandartsen klantgericht en vernieuwend gaan werken. Voorlopig gaat het om een proef van drie jaar. Daarna wordt besloten of tandartsen hun prijzen zelf blijven bepalen. Drie belangrijke veranderingen.

Kijk ook naar veelgestelde vragen en antwoorden

Waar vindt u de prijslijst?

lees meer

Waar vindt u de prijslijst?

Tandartsen, orthodontisten en mondhygiënisten moeten hun prijslijst bekendmaken. U vindt de prijslijst in ieder geval in de praktijk en op de website van uw tandarts. Tenminste als hij een website heeft. De prijzen voor behandelingen kunnen per praktijk verschillen.

prijslijst

Altijd offerte boven 150 euro

lees meer

Altijd offerte boven 150 euro

Staat u een behandeling te wachten die duurder is dan 150 euro, dan horen tandartsen u eerst schriftelijk over de kosten te informeren. U krijgt dus een offerte met daarin de behandeling(en) met de prijzen.

welkom

Rekening is eenvoudiger

lees meer

Rekening is eenvoudiger

De rekening wordt eenvoudiger. Op de nieuwe rekening en prijslijst zijn verschillende handelingen (boren, verdoven) samengevoegd tot één nieuwe behandeling (prestatie) met een nieuwe prijs. Zo is de prijs voor een verdoving bij een behandeling inbegrepen. Hierdoor is de prijs niet vergelijkbaar met die van voor 1 januari 2012.

inclusief

Wat merkt u van de vrije
prijzen bij de tandarts?
Vul de vragenlijst in.
> Doe mee