Ik twijfel over het nut van veel verschillende medicijnen
Ja
Nee

ZORGZINE #1

tandarts

Zes praktische tips...

  

Vraag bij dure behandelingen minstens twee offertes

lees meer

Als u uw huis laat schilderen of een auto koopt, vraagt u twee of drie offertes. Nu de prijzen van de tandarts flink verschillen, is het verstandig om bij een dure behandeling ook twee of drie offertes aan te vragen. Kijk goed of de behandelingen overeen-komen.

Vergelijk de prijzen van uw tandarts met die van andere tandartsen

lees meer

Op ZorgkaartNederland.nl leest u hoe andere patiënten tandartsen in uw woonplaats beoordelen. Die reacties geven u een indruk van hun werk en klantgerichtheid. U doet er goed aan de prijzen van uw tandarts te vergelijken met die van andere goed aangeschreven tandartsen.

Vergelijk de prijzen met de vergoeding van uw zorgverzekeraar

lees meer

Voor kinderen tot 18 jaar zit de meeste zorg van de tandarts in het basispakket. De orthodontist zit meestal in een aanvullende verzekering. Volwassenen krijgen mondzorg alleen (gedeeltelijk) vergoed als ze een aanvullende tandarts-verzekering hebben afgesloten. Tot een bepaald percentage en maximum! Een aantal zorgverzekeraars heeft een vergoedingenlijst voor de tandarts op hun website staan. Check of uw tandartskosten vergoed worden!

Stel vragen aan uw tandarts

lees meer

U bent de klant en mag altijd vragen stellen! Vraag bijvoorbeeld:

  • Waarom deze behandeling?
  • Wat zijn de voor- en nadelen?
  • Wat zijn risico’s?
  • Zijn er andere mogelijkheden? En wat kosten die?
  • Hoe vaak heeft u deze behandeling uitgevoerd?
  • Wat gebeurt er als de behandeling anders uitpakt dan verwacht? (garantie)

Check met behulp van onze checklist of uw tandarts verantwoord werkt

lees meer

Zonder de juiste informatie is het lastig te beoordelen of uw tandarts medisch vakwerk levert. Wel kunt u met onze checklist snel nagaan of hij de zaken goed voor elkaar heeft. Trekken de tandartsen en zijn assistentes bijvoorbeeld schone handschoenen aan? En wordt u goed geïnformeerd over de behandeling?

Let op hoelang de prijzen van uw tandarts gelden

lees meer

De nieuwe tarieven van uw tandarts hoeven niet te gelden voor het hele jaar, maar kunnen in de loop van het jaar veranderen. U kunt op de tarievenlijst zien hoelang de prijzen gelden. Tandartsen zijn verplicht om dit te vermelden.

Wat merkt u van de vrije
prijzen bij de tandarts?
Vul de vragenlijst in.
> Doe mee